Facebook Pixel

Champagne Joseph Perrier blanc de blancs 2010 in luxe kistje

€ 65,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog 10 beschikbaar
SKU
BUB-0014
Aperitief
Vis in saus
Schaaldieren
Zachte kazen

Esprit de Victoria
Blanc de blanc Vintage extra brut

De finesse en zuiverheid van een uitzonderlijke Blanc de Blancs Champagne die de identiteit van het prestigieuze en unieke Joseph Perrier Champagne huis benadrukt.
De connectie tussen de Koninklijke familie van Engeland en de wijngaarden van Joseph Perrier gaat terug tot de 19e eeuw. Het huis heeft een Victoriaanse fles gereproduceerd, herkenbaar aan het ontbreken van een punt in de bodem van de fles en heeft deze champagne "Esprit de Victoria" genoemd, naar koningin Victoria die Joseph Perrier koos als officiële champagne leverancier aan het koninklijk hof

De Samenstelling:

De Blanc de Blancs 2010 is 100% Chardonnay uit de Premier en Grand Cru wijngaarden van de Côte des Blancs met een element dat ook uit Cumières komt.

Dosering : 4,5g/L

Het Pallet:

De Esprit Victoria Blanc de Blancs Vintage 2010 is een toonbeeld van elegantie en finesse en bekoort door zijn heldere, lichtgele kleur en de delicate bubbels.

Het aromatische boeket is een harmonie en complexiteit van bloemige geuren, geaccentueerd met intense citrusnoten. Hij heeft een openhartige aanzet maar is toch rond en complex, opent het gehemelte met een vanille toets die plaats te maakt voor knapperige en levendige smaken. De afdronk is lang en romig met een grote frisheid.

Foodpairing:

Deze 2010 blanc de blancs werpt zich meteen op als een heerlijk aperitief.

Hij toont zijn elegantie en finesse en gaat goed samen met schaaldieren of een visfilet met een beurre blanc saus. Probeer het ook eens op het einde van de maaltijd met geitenkaas.

Prijzen:

Bettane & Desseauve Wijngids 2020: 17/20

RVF 2018: 17/20

Decanter : 92 pts

James Suckling: 93 pts

Wijnadvocaat : 91+ pts

Guía Melendo: 93 pts

Meer informatie
Jaar 2010
Land van herkomst Frankrijk
regio Champagne
Inhoud 0,75l
Druiven Chardonnay
Alcoholpercentage 12%
serveertemperatuur 10°C
Aan te raden bij Aperitief, Vis in saus, Schaaldieren, Zachte kazen
Afsluiting Kurk
Score James Suckling 93

No Related Posts