Facebook Pixel

Champagne Joseph Perrier Cuvée Josephine 2008 in luxueuze geschenkdoos

€ 110,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Nog 5 beschikbaar
SKU
BUB-0013
Aperitief
Sushi
Schelpdieren
Gegrilde / Gebakken vis
Wild
Desserts

Prestige Cuvée van het Huis Joseph Perrier.

Cuvée Joséphine vertelt ons het verhaal van Joseph Perrier die besluit de beste champagne ooit te maken voor zijn dochter Joséphine die in het huwelijk gaat treden. Voor deze gelegenheid bottelde hij de Champagne in een met de hand beschilderde fles, gedecoreerd met fijn goud. Natuurlijk werd hier ook de allerbeste wijn voor gebruikt uit de beste jaargangen. De enige jaargangen die zijn uitgebracht zijn 1982, 1985, 1989, 1990, 1995, 1998, 2002, 2004 en 2008.

De samenstelling:

Joséphine bestaat voor 54% uit Chardonnay en voor 46% uit Pinot Noir van Premiers en Grands Crus.

Dosering : 4,5g/L

Het pallet:

De neus opent met frisse en zoete noten die met elkaar verweven zijn. Een opeenvolging van boeiende aroma's suggereert een grote complexiteit: boter, zoete kruiden, gedroogd fruit en gekonfijte vruchten. De minerale frisheid overheerst.

In de mond vindt men een intense en fijne fruitige wijnachtige uitdrukking. De balans is perfect. De smaken van kruiden, gedroogd fruit en gekonfijte citrusvruchten domineren binnen een strak mineraal kader.

Foodpairing:

De frisse stijl van Cuvée Joséphine werkt perfect met een gerecht als een carpaccio van Saint-Jacques, met sushi en met caviaar. Het zal het malse vlees van een zeebaars aanvullen en de smaken intensiveren. Zijn vinositeit kan de rijkdom van gerookt wild in evenwicht brengen. Tenslotte kan het ook perfect samengaan bij het dessert.

Prijzen:

Bettane & Desseveauve 2020: 18.5/20

RVF 2020:   17.5/20

Vinum:   19/20

Decanter:   96 punten

James Suckling:   92 punten

Wine Advocate:   90 punten

Guía Melendo:   95 punten

Meer informatie
Jaar 2008
Land van herkomst Frankrijk
regio Champagne
Inhoud 0,75l
Druiven Chardonnay, Pinot Noir
Alcoholpercentage 12%
serveertemperatuur 10°C
Aan te raden bij Aperitief, Sushi, Schelpdieren, Gegrilde / Gebakken vis, Wild, Desserts
Afsluiting Kurk
Score James Suckling 92 punten

No Related Posts