Facebook Pixel

Napa Nook M.D. (2014)

€ 66,10
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
ROO-0082
Lam
Varken
Rund
Wild
Boeket van zwarte bessen en tabak. Complexe en geconcentreerde wijn met prachtige tannines.

De geschiedenis

Napanook is de tweede wijn van het gerenommeerde Dominus estate in Napa Valley en wijn werd uitsluitend gemaakt van druiven van de historische Napanook-wijngaard. Meer specifiek van die wijngaardblokken zorgvuldig geselecteerd voor hun capaciteit om aangename levendige en jeugdige wijnen te produceren met ronde tannines. Napanook is ontworpen om jong geconsumeerd te worden, maar heeft een verouderingspotentieel van minstens 10 jaar.

Dominus Estate, Yountville, Californië, werd in 1983 opgericht door Christian Moueix. Gelegen in de beroemde Napanook-wijngaard, hebben de druiven die op dit domein geproduceerd werden, in de jaren veertig en vijftig bijgedragen aan de grote cabernet Sauvignons van de regio.

De oorsprong van Dominus Estate gaat terug tot de begintijd van Napa Valley. George Yount, die zijn naam gaf aan de stad Yountville, plante in 1838 de eerste wijnstokken in de regio, een deel daarvan bevonden zich op het land dat momenteel van Dominus Estate is. Vandaag de dag produceert de wijngaard 3 wijnen: Dominus (het vlaggenschip), Napanook en Othello.

Meer informatie
Jaar 2014
Land van herkomst USA
Appellatie Napa Valley
regio Californië
Inhoud 0,75l
Druiven Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage 14.5%
serveertemperatuur 17°-18°
Aan te raden bij Lam, Varken, Rund, Wild
Afsluiting Kurk
Score James Suckling 95

No Related Posts