Facebook Pixel

El Flamenco de Doñana 0,25 L

€ 6,85
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
ARTO-OLI001
El Flamenco de Doñana is een Virgen Extra-olijfolie gemaakt van de Picual-olijf. 

De naam "El Flamenco" is een verwijzing naar de drie Vlamingen die in het zuidwesten van Andalusië deze klassevolle kwaliteitsolie op de markt brachten. 

Virgen Extra is een streng gecontroleerd waardemerk, dat slechts wordt toegekend wanneer de olie voldoet aan hoge criteria qua smaak- en aroma, koud geperst is en een zuurtegraad heeft die onder 0,8 procent ligt (in Italië is men coulanter en ligt de maximum zuurtegraad voor Extra Vergine hoger).  Hoe lager de zuurtegraad, hoe hoger de gezondheidsbevorderende eigenschappen van de olie. Onze olie heeft een uitzonderlijk lage zuurtegraad van minder dan 0,2 % en is dus van buitengewone kwaliteit.

Ze is geurig, heeft een uitgesproken smaak en tintelt na met een peperachtige kriebel in de keel.

De Picual-olijf geeft doorgaans een olie met een uitgesproken picante nasmaak en een herkenbaar aroma. Dat wijst op een hoge concentratie aan anti-oxidanten en cholesterolverlagende substanties.

Bovendien trotseert Picualolie met glans het verouderingsproces op fles of in blik. Deze olie is één van de weinigen die na zes maanden nog steeds zijn smaak- en aromakarakteristieken bewaart. Ook na twee jaar is Picualolie nog duidelijk herkenbaar.
Meer informatie
Land van herkomst Spanje

No Related Posts