Facebook Pixel

Napanook M.D. (2018)

€ 89,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
ROO-0081
Lam
Varken
Rund
Wild

Aroma's van aardbei, caramel en munt. Zeer fruitig met toetsen van chocolade. Zeer lange afdronk.

De geschiedenis

Napanook is de tweede wijn van het gerenommeerde Dominus estate in Napa Valley en wijn werd uitsluitend gemaakt van druiven van de historische Napanook-wijngaard. Meer specifiek van die wijngaardblokken zorgvuldig geselecteerd voor hun capaciteit om aangename levendige en jeugdige wijnen te produceren met ronde tannines. Napanook is ontworpen om jong geconsumeerd te worden, maar heeft een verouderingspotentieel van minstens 10 jaar.

Dominus Estate, Yountville, Californië, werd in 1983 opgericht door Christian Moueix. Gelegen in de beroemde Napanook-wijngaard, hebben de druiven die op dit domein geproduceerd werden, in de jaren veertig en vijftig bijgedragen aan de grote cabernet Sauvignons van de regio.

De oorsprong van Dominus Estate gaat terug tot de begintijd van Napa Valley. George Yount, die zijn naam gaf aan de stad Yountville, plante in 1838 de eerste wijnstokken in de regio, een deel daarvan bevonden zich op het land dat momenteel van Dominus Estate is. Vandaag de dag produceert de wijngaard 3 wijnen: Dominus (het vlaggenschip), Napanook en Othello.

Meer informatie
Jaar 2018
Land van herkomst USA
Appellatie Napa Valley
regio Californië
Inhoud 0,75l
Druiven Cabernet Franc, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage 14.5%
serveertemperatuur 17°-18°
Aan te raden bij Lam, Varken, Rund, Wild
Afsluiting Kurk
Score James Suckling 97

No Related Posts